ВИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ПАПИЛОМИТЕ: ГАБИ!

АКО ИМАТЕ ПАПИЛОМИ НА ВРАТОТ, ПОД ПАЗУВИТЕ И НА ДРУГИ МЕСТА, ТОА ЗНАЧИ ДЕКА ГАБИТЕ ВЕ ЈАДАТ ОДВНАТРЕ!

Коментари: 194

Ако имате папиломи или брадавици на вашата кожа, тоа значи дека смртоносна колонија на габи се населила во вашите внатрешни органи и постепено ги уништува нивните ткива.

Според статистичките податоци, повеќе од милијарда луѓе страдаат од габични инфекции. Најточната дијагноза е базирана на појавата на папиломи.

Проф. д-р Ана Мартиноска
одговара на вашите прашања:

Вонреден професор, директор на Научниот центар за дерматологија и микологија. Таа има напишано повеќе од 20 научни статии од областа на клиничката микологија.

Работно искуство: повеќе од 15 години


(Од уредникот) Во Научниот центар за дерматологија и микологија откриено е дека габичните инфекции се вистинската причина за папиломите на човечкото тело. Најновите истражувања покажаа дека метаболичките производи на габите што предизвикуваат болести се токсични и го уништуваат целиот организмот. Затоа, луѓето заразени со габични микроорганизми страдаат од брадавици и папиломи.

За ова прашање разговаравме со д-р Ана Мартиноска, директор на Научниот центар за дерматологија и микологија.


Добар ден, д-рке Мартиноска. Ќе започнам со главното прашање: дали е вистина дека поголемиот дел од македонската популација страда од габични инфекции?

Да. Нашата земја е меѓу водечките на списокот по габичните заболувања. Ова се должи на животната средина, непостапувањето на властите и ниското ниво на хигиена. Ризикот од добивање габична инфекција нè прогонува секој ден: на плажа, на базен, во јавен тоалет, во јавниот превоз...

Според експертите од Светскиот фонд за борба против габични инфекции, околу 1,7 милиони луѓе на планетата се соочуваат со сериозни компликации поради габичните инфекции. Честопати, габичната инфекција доведува до уништување на ткивата и органите. Габичните инфекции предизвикуваат смрт од рак, гангрена, астма итн. Но, профитабилно е лекарите да молчат за ова. Како и одржувањето на илузијата дека габичната инфекција тешко се лекува, така што пациентите купуваат скапи лекови и се подложуваат на бескорисни процедури. На крајот на краиштата, ова е голем и профитабилен бизнис.


Д-рке Мартиноска, дали папиломите навистина се универзален симптом на габична инфекција?

Да. Некои истражувачки групи се на мислење дека храната што ја лачат габичните микроорганизми придонесува за формирање папиломи и брадавици на човечка кожа. Освен тоа, ако забележиме дека на телото започнуваат да се појавуваат брадавици и папиломи, тоа значи дека колониите на габи активно се размножуваат и сега ги населуваат шуплините на органите. Затоа, секое лице кое страда од папиломи е во животна опасност.

Дозволете ми да ве потсетам дека околу 60 % од сите смртни случаи, вклучително и смртните случаи од „природни причини“, се предизвикани од само еден фактор – габични микроорганизми што полека ги јадат луѓето одвнатре.


Но, нели габичната инфекција е само осип на кожата или деформација на ноктите? Како може да предизвика смрт?

Всушност, фатална грешка е да се мисли дека габичните инфекции се само осип на кожата или оштетување на ноктите. Постојат многу различни видови на габи што предизвикуваат болести и што живеат на кожата, на мукозните мембрани или во внатрешните органи и може да имаат широк спектар на последици. На пример, длабоките микози (кокцидиоидомикоза, хистоплазмоза) се крајно опасни. Тие буквално ги уништуваат ткивата, предизвикувајќи нивно гниење и умирање. Притоа, длабоката микоза тешко се искоренува.

Освен тоа, постојат габи што живеат на мукозните мембрани, а не на кожата, па дури и во внатрешните органи, како што се црниот дроб и белите дробови. Речиси сите се многу опасни. Откако ќе навлезат во телото, тие веднаш почнуваат агресивно да го уништуваат. Понекогаш габична инфекција се развива асимптоматски, а тоа трае сѐ додека нејзиниот патоген не се размножи во толку голема колонија со којашто телото не може да се справи. На ваквиот пациент постепено му ослабува имунолошкиот систем и тој развива алергии, цироза на црниот дроб, атеросклероза, па дури и рак.

Во исто време, со сигурност можам да кажам дека мнозинството од населението е заразено со габична инфекција. Проблемот е што некои од нив многу тешко се дијагностицираат. А кога последиците од инфекцијата ќе станат јасни, лекарите се обидуваат да ги сокријат. При аутопсија, присуството на габичните микроорганизми мора да се потврди со посебни тестови, но лекарите не сакаат да посветуваат време на ова.

Еден од универзалните симптоми што овозможува прецизно да се дијагностицира габична инфекција се папиломите и брадавиците на кожата.


Може ли да наведете некои конкретни примери за такви габични инфекции?

Можам да ви кажам за илјадници случаи со кои сум се сретнала во моето долгогодишно искуство. Но, ќе се фокусирам на оние што најдобро го покажуваат ризикот од инфекцијата.

1. Аспергилозата е тешка микоза што ги опфаќа белите дробови и, кај особено тешките случаи, срцето, црниот дроб, бубрезите и мозокот, при што доведува до брза смрт. Лекарите сè уште лошо ја дијагностицираат оваа болест и често ја мешаат со други. Белодробната аспергилоза, којашто се претворила во тешка деструктивна бактериска пневмонија, кај пациентот е откриена за време на самата операција. Како резултат на тоа, пациентот почина без да се освести.

2. Онихомикозата (атлетско стапало) е една од најчестите микози. Опасноста од инфекција демне секаде каде што луѓето одат боси. Габичните спори може да издржат и високи (до 100 °C) и ниски (до - 50 °C или - 60 °C) температури и може да останат живи со месеци. Бидејќи пациентот предоцна побара помош, потребна беше ампутација.

3. Пациентот се жалеше на чешање, долго време мислел дека скалпот му е сув и дека избрал погрешен шампон. Микроскопско испитување на примерок во влажен препарат со калиум хидроксид покажа дека на скалпот е присутна габата Trichophyton tonsurans. При испитување со допир, откриена е голема мека маса со изразена воспалителна реакција. Бидејќи пациентот побара помош премногу доцна, габичниот апсцес предизвикал алопеција заради лузната т.е. косата на овој дел од главата не може да обнови дури ни со трансплантација.


Како може да провериме дали некое лице е заразено со патогени габи?

За жал, не постои метод којшто може со 100 % сигурност да го дијагностицира присуството на габични микроорганизми во човечкото тело. Делумно затоа што има многу видови на габи што предизвикуваат болести (повеќе од 2.000 познати видови) и делумно затоа што тешко се откриваат. Комплетен преглед може да се направи само во неколку здравствени установи во Македонија, но многу е скап.

Првите симптоми на габична инфекција се:

- црнки и мозолчиња
- папиломи и брадавици
- непријатен здив
- алергии (осип, насолзени очи и течење на носот)
- појава на ќелави делови на главата
- чешање и црвенило на кожата
- чести настинки, воспалено грло и затнат нос
- хроничен замор (брзо се заморувате, без оглед што правите)
- чести главоболки
- запек или дијареја
- болка во мускулите и зглобовите
- раздразливост, несоница и губење на апетитот
- темни подочници

Ако забележите некој од овие симптоми, постои 73 % веројатност од габична инфекција. Треба да започнете со третман што е можно поскоро!


Како може да се заштитиме и да се ослободиме од габичната инфекција?

Во однос на достапноста на производи за борба против габичните инфекции, ситуацијата во моментов е доста проблематична. Се разбира, постојат голем број на производи што ги елиминираат надворешните симптоми. Постојат и производи што се повеќе или помалку ефикасни против некои видови. Сепак, главниот проблем е што производите делуваат само на еден конкретен вид на габа што предизвикува болест, а кај секое лице има најмалку 7-8 вида. Користењето неколку производи истовремено предизвикува компликации (дури и токсична кома).

Денес, постои само едно решение за да се ослободите од габичните микроорганизми. Тоа е гелот MIKOHERB и овој производ покажа одлични резултати при клиничките испитувања.


Што е посебно во врска со гелот MIKOHERB? По што се разликува од другите антифунгални производи?

Во 2008 година, хемиската лабораторија во Скопје започна истражување за третман на карцином на кожата предизвикан од длабоки микози. При ова истражување, забележан е еден несакан ефект што ги изненадил научниците. По користењето на еден од испитуваните производи, на 87 % од пациентите кои учествувале во клиничкото испитување им се подобрила здравствената состојба, папиломите и брадавиците им исчезнале, а кожата им се исчистила. За жал, истражувањето било прекината поради економската криза. Но, во 2017 година, гелот MIKOHERB беше тестиран и произведен според истиот тој испитуван производ.

Како што веќе споменавме, ова е единствен производ во светот денес со сличен ефект, па затоа е толку популарен меѓу претставниците на меѓународните веледрогерии и клиниките за дерматологија. Ви кажав дека е речиси невозможно да се утврди видот на габата со којашто е заразено лицето. Гелот MIKOHERB има комплексен ефект и тој не само што делува на горните слоеви на кожата, туку продира и подлабоко во ткивата и телесните течности, има кумулативен ефект и ги уништува сите видови на габични инфекции. Ниту еден друг достапен производ денес не е толку ефикасен.

Покрај тоа, тој не е синтетички производ, туку е сосема природен производ, со што се елиминира ризикот од алергиски реакции, едем и други компликации.

ВАЖНО! Научниот центар за дерматологија и микологија започна специјална кампања каде што овој производ може да се набави со 50 % попуст!

Bu teklif zamanla sınırlıdır – tarihine (dahil) kadar. Gerçek sertifikalı гелот MIKOHERB така што ќе го пополните ФОРМУЛАРОТ ЗА НАРАЧКА со попуст од 50 % подолу!1. Ефикасноста на гелот MIKOHERB беше утврдена во рандомизирано, двојно слепо истражување, контролирано со плацебо. Експерименталната група (100 лица) што го користеше гелот ги пријави следниве резултати:

- елиминирање на габични инфекции од телото: 99 %
- целосно излекување на воспалението: 65 %
- ослободување од кршливоста и пукањето на ноктите: 67 %
- исчезнување на црвенилото и осипот: 71 %
- исчезнување на црнките и мозолчињата: 83 %
- исчезнување на брадавици и папиломите: 79 %

2. Не се идентификувани несакани ефекти, вклучително и алергиски реакции.

3. Гелот MIKOHERB е признат како водечки производ во својата област.


Овој производ е сертифициран не само во Македонија, туку и во земјите на Европската Унија. Клиничкото истражување во ЕУ го спроведе универзитетот во Париз. Нашите француски колеги третираа повеќе пациенти отколку ние при првото испитување во Македонија. Во моментов, привршуваат клиничките испитувања во Америка и Јапонија. Азиските земји покажуваат голем интерес за формулата на производот. Сите испитувања, без исклучок, ја покажаа неверојатната ефикасност на производот.

Мислам дека нашите читатели се прашуваат каде може да го набават гелот MIKOHERB? Дали има некои програми за попусти за македонските граѓани?

Под мое водство, експертите од Научниот центар за дерматологија и микологија воспоставија дистрибутивен центар со ограничена количина на производи. Како што е наведено во статијата, гелот MIKOHERB сега е достапен за купување по промотивна цена од - 50 %. Сепак, понудата ќе трае ограничено време, а самиот производ е достапен само во одредени региони на земјата.

За да го купите гелот MIKOHERB, сè што треба да направите е да испратите барање преку нашиот формулар за нарачка и да го наведете вашето име и телефонски број за да може операторот да ве контактира. Ако копчето за нарачки е овозможено, тоа значи дека производот е сè уште достапен за вашиот регион во дистрибутивниот центар. Јас лично гарантирам дека секој што ќе поднесе барање преку формуларот за нарачка ќе го добие производот.


Д-рке Мартиноска, што би сакале да им кажете на нашите читатели пред да го завршиме ова интервју?

Единственото нешто што сакам да им го кажам е да се грижат за своето здравје. Можеби не сте свесни за тоа, но вашите шанси да добиете габична инфекција се меѓу 60 и 65 %. Габичната колонија може да се насели насекаде – во крвта, цревата, белите дробови, срцето или мозокот. Како резултат на тоа се јавуваат многу проблеми што може да ви го скратат животот од 15 до 25 години. Јас дури и нема да го споменам проблемот со ненадејната смрт, што обично се јавува токму како резултат на длабоката мукоза. Не чекајте да стане предоцна, започнете со третман веднаш!


ВНИМАНИЕ! Медицински е докажано дека периодот е најдобро време за започнување на третманот. Ефектот на производот е зголемен. Закрепнувањето е 47 % побрзо отколку во кое било друго време од годината.

Честитки!

Добивте 50 % попуст за гелот MIKOHERB!

Во ред

Внимание!

Само за посетителите на оваа страница – попуст на антифунгалниот гел Mikoherb. Кликнете на копчето ЗАВРТИ и испробајте ја својата среќа. Доколку имате среќа, ќе го добиете гелот Mikoherb по најниска можна цена! Само напред!

ЗАВРТИ

ПОПУСТ
4800 MKD
2400 MKD

Пред оваа понуда да се пренесе на друг читател, нарачајте го производот со попуст! Преостанато време пред да истече вашиот попуст:

*Имајте предвид дека промоцијата од - 50 % важи до .

193 коментари
Теодор Смилевски
Го пробав овој производ. Имав многу брадавици на вратот и под пазувите. На 5-ти ден откако почнав да го користам, забележав дека ги има сè помалку. Ќе продолжам да го користам и ќе ве известам за резултатот.
Пред 1 час
Миле Јовески
Го нарачав гелот MIKOHERB откако ја прочитав статијата и ја најдов веб-страницата на производителот. Пакетот ми беше доставен за неколку дена. Производот го користев 2 месеца. Не мислев дека е можно, но моите нокти станаа навистина чисти.
Пред 1 час
Милан Трајковски
Ова е глупост! Како може папиломите да се поврзани со габите? Уште една измама за крадење на парите на луѓето.
Пред 1 час
Д-р Мартиноска
Г-не Трајковски, репродукцијата на габичните организми го потиснува имунолошкиот систем на човекот и притоа се ослободуваат токсини што влијаат на сите органи во телото. Ако лицето има ослабен имунолошки систем и загноен организам, тоа е подложно на инфекции, особено на ХПВ поради широко распространетата дистрибуција, па затоа ХПВ се јавува кога имунитетот е целосно намален.
Пред 1 час
Илија Велков
Милан, дали ја прочита статијата? Дали ги виде фотографиите? Статијата објаснува колку е опасна габичната инфекција, но сепак ти не веруваш во тоа... Нема корист да ти докажувам нешто.
Пред 1 час
Емилија Јовчевска
Ме советуваа да ми ги откорнат ноктите, но тоа звучи страшно и прави да се тресам од страв. Сепак, бидејќи веќе 10 години имам габична инфекција на ноктите, подготвена сум дури и на тоа.
Пред 1 час
Мери Глигорова
Не прави го тоа! После сите тие маки, твоите нокти ќе бидат полоши од претходно. Освен тоа, може да добиеш инфекција, а потоа и гангрена. Подобро е да го пробаш гелот Mikoherb, мене ми помогна.
Пред 1 час
Д-р Мартиноска
Мери, можеш да ми кажеш колку долго го користеше производот?
Пред 1 час
Мери Глигорова
Д-рке Мартиноска, еден месец.
Пред 1 час
Д-р Мартиноска
Мери, ти благодарам што ми одговори.
Пред 1 час
Горан Петревски
Прочитав статија во некои медицински публикации, сега не можам да се сетам на точното име, каде што се вели дека габите може да предизвикаат појава на папиломи, но никогаш не би помислил дека тие се главната причина за толку многу болести.
Пред 1 час
Софија Крстевска
Ако некој има еден од симптомите, тогаш веројатноста за инфекција е 73 %, но што ако има неколку симптоми...
пред 57 минути
Д-р Мартиноска
Софија, токму заради ова ве предупредувам. Препорачувам да започнете да го користите производот.
пред 44 минути
Бранко Коцев
Како всушност функционира нарачувањето? Го оставив мојот телефонски број, што е следно?
пред 36 минути
Изабела Ристева
Бранко, ги оставив моето име и телефонскиот број. Операторот ми се јави и ми постави неколку прашања. Веднаш се договоривме за начинот на испорака. Производот го платив кога курирот ми го испорача.
пред 31 минута
Весна Трајковска
Не можам да го најдам во аптеките. Може ли да ми кажете каде се продава овој производ?
Пред 27 минути
Д-р Мартиноска
Весна, овој производ не е профитабилен за аптеките. Наместо тоа, фармацевтите нудат неколку производи истовремено за да си ги зголемат приходите. Овој производ може да се купи само преку формуларот за нарачка од нашиот дистрибутивен центар. Статијата погоре го содржи овој формулар.
пред 15 минути